A fost pericol de explozie în Breaza. Zeci de oameni evacuați

Data actualizării: Data publicării:
foto Breaza 5

A fost pericol de explozie, marți seară, într-o gară din judeţul Prahova, după ce au fost semnalate probleme la un tren de marfă. Traficul feroviar este întrerupt între Câmpina și Comarnic.

foto Breaza (3)
foto Breaza (3)

Actualizare 20:00. Nu mai e pericol de explozie în gara Breaza Nord. Nitratul de amoniu, încărcătura din vagon, e foarte periculoasă, pentru că la temperaturi mari poate să explodeze.

Peste 56 de persoane au fost evacuate, până la această oră, de pe o rază de 1 kilometru. Deocamdată nu se pot întoarce la casele lor. Cel mai probabil vor reveni mâine.

Operaţiunea este în continuare în plină desfăşurare. Peste 50 de pompieri au îndepărtat celelalte vagoane pentru că vagonul cu încărcătura era la mijloc. Au răcit vagonul cu probleme şi l-au deschis. Acesta a fost cel mai mare pericol pentru pompierii care au intervenit la fata locului.

Autorităţile estimează că operaţiunea va mai dura câteva ore.


Actualizare 19:00. Peste 40 de persoane au fost evacuate până la această oră, de pe o rază de 500 de metri, urmând ca evacuările să continue.

Mădălina Lupea, prefect de Prahova, a declarat pentru Digi24 că oamenii care nu au unde să se adăpostească peste noapte vor dormi în sala de sport a orașului.

Ea a precizat că pompierii încă intervin pentru răcirea vagonului cu probleme și că autospecialele care acționează la fața locului sunt suficiente.


Un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit în gara Breaza de Nord după ce mecanicul locomotivei a observat cum dintr-o garnitură plină cu nitrat de amoniu iese fum. Trenul circula pe direcția Brașov-Ploiești.

Autorităţile au decis să evacueze locuitorii aflaţi pe o rază de 800 de metri faţă de locul în care intervin acum pompierii.

Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova a declarat la Digi24 că „se asigură măsurile specifice”.

„Alimentarea cu energie a fost întreruptă, se scoate de sub tensiune. Se intervine pentru răcirea la baza vagonului. Sunt 25 de vagoane, arde la un container, la jumătatea garniturii. Fără scurgeri din vagon”, a precizat ea. Traficul feroviar este complet blocat în această gară.

Comunicatul CFR:

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează au fost sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transportă azot de la Tg. Murel la Ploiești Triaj.
La această oră trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru intervenția ISU și a reprezentanților firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranță traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina – Comarnic. Două trenuri de călători - 15934 și 14038 - staționează temporar în gara Comarnic.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri