Pericol de explozie pe E581. O cisternă cu GPL s-a răsturnat

Data publicării:
cisterna rasturnata

Traficul rutier pe Drumul European 581 a fost blocat, luni noapte, în dreptul localităţii Valea Grecului din judeţul Vaslui, la 10 kilometri de Vama Albiţa. O cisternă cu 17 tone de gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei.

cisterna rasturnata

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise pentru a preveni producerea unei explozii. Potrivit prefectului judeţului Vaslui, cisterna s-a răsturnat în şanţ după, într-o curbă, s-a desprins de capul tractor, transmite News.ro. Accidentul a avut loc la aproximativ 10 kilometri de Vama Albiţa. Gazul aflat în cisternă ar fi început să iasă afară, astfel încât s-a impus oprirea traficului pe respectivul sector de drum.

Traficul spre şi dinspre cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova este blocat până la rezolvarea situaţiei. „În zonă au ajuns mai multe echipaje de pompieri care sunt pregătite să intervină. Se caută soluţii pentru a putea fi repusă cisterna pe roţi, însă trebuie foarte mare precauţie pentru a preveni producerea unei explozii, având în vedere că, din ceea ce mi s-a comunicat, gazul ar fi început să iasă afară”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Cisterna cu GPL fusese încărcată la o rafinărie din ţară şi se îndrepta spre Republica Moldova. Şoferul nu a fost rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri