Pericol de inundații pe Dunăre

Data publicării:
bechet

„Pista de îmbarcare din portul Bechet este complet inundată. Tirurile care pleacă sau vin din Bulgaria sunt nevoite să treacă prin apă atunci când coboară de pe bac”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24.

De trei zile, apele Dunării au inundat portul Bechet. Zecile de tiruri şi autoturisme care trec graniţa în Bulgaria sunt nevoite să traverseze calea de acces inundată pe o porţiune de zeci de metri.

„Se circulă bine, dar în condiţii mai deosebite, deoarece 15-20 de metri este apă şi soluţia găsită aici, deoarece portul este puţin mai jos, este rampa aceea metalică pe care îmbarcăm şi debarcăm până la cota de 750”, spune Ion Bostangiu, inginer coordonator SPET Calafat.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale Dolj monitorizează permanent zona. Dunărea a depăşit cota de atenţie şi se pun saci de nisip, preventiv.

- Încărcăm saci, punem la digul ăsta, să apărăm digul ăsta.

- E pericol pe Dunăre?

- Nu prea este, dar o să fie!

„Monitorizare permanentă, transmitem datele la dispecerat din două în două ore, eu acţionez în zona portului cu zece oameni, am încărcat saci preventiv şi am transportat în zonele critice”, spune Daniel Grigore, hidrolog ABA Jiu.

Avertizarea hidrologilor de cod portocaliu de inundaţie este în vigoare până pe 18 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri