Pericol la Podul Minciunilor din Sibiu. Stâlpii de piatră s-au deplasat cu 20 cm

Data publicării:
Podul_Minciunilor_din_Sibiu

Balustradele scărilor ce urcă înspre Podul Minciunilor din Sibiu reprezentau un pericol real pentru turiștii și sibienii care treceau pe sub pod. Muncitorii care au demontat respectivele balustrade zilele trecute au găsit stâlpi de piatră care s-au deplasat și cu 20 de cm față de poziția inițială.

Podul_Minciunilor_din_Sibiu

După demontarea în regim de urgență a balustradelor care se înclinau tot mai mult, reprezentanții Primăriei urmează să obţină avizele necesare unor lucrări de intervenție mai ample. În vederea acestor lucrări, însă, va trebui lansată o procedură de achiziție publică pentru proiectare și execuție.

”Deocamdată nu se știe exact cum trebuie intervenit și nici cât de afectată este partea superioară a zidului care trece mai apoi și pe sub Podul Minciunilor. Situația era gravă, ultimii doi stâlpi erau aproape de a cădea”, au declarat pentru Turnul Sfatului surse apropiate proiectului.

Pentru a găsi o rezolvare a situației, reprezentanții Primăriei au discutat în ultimele săptămâni cu mai mulți specialiști în domeniul monumentelor istorice.

”Cred că terenul e suprasaturat cu sare. Sarea a reușit să migreze sub pardoseala de piatră și a început să se umfle. Pe măsură ce temperatura creștea se umfla tot mai mult. Exista riscul clar ca, la un moment dat, acea balustradă să cadă peste potențialii trecători”, a explicat unul din specialiștii care a discutat cu reprezentanții Primăriei Sibiu pe această temă.

Podul este una din principalele atracţii turistice ale Sibiului, fiind cel mai vechi pod de fontă din România. Construit în 1859, declarat monument istoric de importanţă naţională în 2015, podul este şi subiectul principal a numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre acestea arată că dacă o persoană rosteşte o minciună în apropiere, podul o aude şi începe să ”trosnească” la îmbinări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri