Peste 500 de polițiști vor dirija traficul din București

Data publicării:
Intersectie Bucuresti utilaj deszapezire Romprest agerpres 8206399
Foto: Agerpres

-A îngheţat macazul?

-Da.

-Au trecut maşinile şi au îndesat zăpada.

-Sunt ăştia de la ADP care scot zăpada.

-Toată zăpada o scot pe linia de tramvai.

-Cum să circule transportul în comun?

Pasagerii au aşteptat minute lungi în tramvaie blocate pe Şoseaua Colentina. Noroc că ninsoarea a venit la sfârşit de săptămână şi nu erau mulţi călători.

În rest, Bucureştiul a fost acoperit de zăpadă chiar dacă primăriile s-au lăudat că scot la lucru 350 de utilaje. Nu se mai vedea nicio diferenţă între troutuare şi străzi. Pietonii au fost nevoiţi să meargă pe carosabil, pe urmele lăsate de maşini.

-Ce să facem... sectorul 2, asta e România.

-De ce nu mergi pe trotuar?

-Urcaţi voi pe acolo!

-Pe trotuar nu merge? Nu prea, am şi papucii grei, că-s de iarnă, şi nu e deszăpezit. Pe trotuar trebuie să facă proprietarii, dacă nu au făcut, asta e. Pe stradă... cum se vede.

Unii bucureşteni şi-au luat obligaţiile în serios şi au început să cureţe zăpada din faţa locuinţelor lor.

-Multă, şi dacă o lăsăm, va fi şi mai mare. Va ajunge la 40 de cm sigur, are acum 25. Primăria e depăşită dintotdeauna.

Abia după prânz firmele de deszăpezire au primit ordin să intre şi pe străzile laterale. Până atunci au avut prioritate marile artere.

În această noapte în Bucureşti s-a acţionat cu 320 utilaje şi peste 300 de muncitori. Utilajele au intrat simultan pe stăzile principale cât şi cele secundare ale capitalei. S-au urmărit în pricipal tratamente cu soluţii anti-îngheţ pe arterele principale și degajarea zăpezii de pe arterele secundare. Se intervenise în peste 70% din arterele secundare ale oraşului. În momentul de faţă există câteva probleme la unele intersecţii din oraş din cauza unor semafoare defecte motiv pentru care Primăria Capitalei a solicitat deja Poliţiei Rutiere să suplimenteze echipajele care vor direcţiona traficul în cursul dimineţii de luni”, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri