Piedici pentru vitezomani pe Splaiul Unirii, în urma recentelor accidente

Data publicării:
limita1

Limitatoarele de viteză au fost montate din 800 în 800 de metri, împreună cu indicatoarele de viteză maximă admisă. Şoferii care trec prin zonă sunt însă de-a dreptul furioşi:

- O porcărie! Nu îşi fac treaba, nu îşi au rostul.

- O prostie! Simplu: au fost garduri, garduri trebuia să pună!

- Tre să ne târâm, să frânăm mereu

Reacţia şoferilor nu a fost una pozitivă. Avem zilnic sesizări înregistrate şi telefoane primite de la ei. Oricum limita legală de viteză era de 50 km pe oră şi ar fi trebuit să o respecte şi fără aceste indicatoare de viteză”, spune Alin Vieru, directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti.

În plus, ca să îi potolească pe vitezomani, poliţiştii îi vânează cu noul pistol radar.

Şi totuşi, limitatoarele au fost montate doar pe o parte a râului Dâmboviţa. Pe sensul de ieşire din Capitală au fost montate numai două limitatoare pentru că doar un sfert din acest drum este în administrarea Primăriei Capitalei. De cealaltă porţiune ar trebui să răspundă primăria din Popeşti-Leordeni.

Mai exact, patru kilometri au rămas la fel ca înainte. Inclusiv zona în care a avut loc unul dintre accidentele mortale de acum două săptămâni! Primăria din Popeşti-Leordeni susţine că, deşi tronsonul este pe teritoriul său, nu are și dreptul legal de a-l întreţine.

Ca să rezolve disputa, Primăria Capitalei a cerut Oficiului de Cadastru să stabilească exact până unde merge limita teritorială dintre cele două oraşe.

Acum sperăm că o să primim răspunsul cât mai repede, astfel încât să putem da curs montării de limitatoare sau să dea curs cei de la Popeşti-Leordeni dacă se constată că e în administrarea dumnealor”, spune Alin Vieru, directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Până la vară vor fi montate şi parapete de beton de-a lungul malurilor râului Dâmboviţa, acolo unde a fost furat gardul protector de metal.

Citiți și:

Măsuri după accidentele mortale din zona Splaiului Dâmboviţei. Vor fi montate limitatoare de viteză şi parapete din beton

Protest inedit pe Splaiul Dâmboviței. Oamenii cer montarea de parapeți în zonă

EXCLUSIV. Eroul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat două vieți

Un nou accident pe Splaiul Dâmboviței. Mărturia polițistului care a salvat viața unui copil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri