Pietonală "europeană", cu dale de acasă

Data publicării:
dale timis

Opt metri pătraţi din promenada care trebuia realizată din fonduri europene au fost plătiţi din buzunarul Patriciei Bociu, o tânără de 30 de ani, din Timişoara care are de doi ani o cafenea în centrul istoric. A fost nevoită să facă acest lucru pentru că lucrările la pietonală s-au oprit fix în dreptul localului ei. Şi cum avea jumătate din terasă în plin şantier şi nu a vrut să piardă clienţi, a decis să intervină.

„Materialul pentru pavaj s-a terminat undeva la o treime din spațiul frontului nostru și de aici am continuat noi până la intrarea principală cu pavaj din comerţ”, a spus Patricia Boariu, proprietara cafenelei.

Am amenajat terasa în regie proprie, adică am cumpărat niște dale pe care le-am montat. Probabil că limonada pe care am vândut-o la terasă a acoperit cumva costurile dalelor”, a mai spus Patricia.

Turiștii care vor să își bea cafeaua în centrul istoric al Timișoarei o pot face în plin șantier, pe dalele așezate de comercianți sau pe pietonala ale cărei lucrări s-au oprit.

Şantierul a fost oprit pentru că firma din Italia care exporta pietrele a încetat producţia.

Lucrările au stagnat pe acea porțiune pentru că, dacă ați remarcat, pavarea străzii Mercy este cu o piatră mai specială care se găsește doar într-o singură carieră în Italia și nu s-a găsit în exploatare piatră identică cu cea pe care am folosit-o”, a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Asta după ce proiectul cu bani europeni a încălcat deja primul termen de finalizare, luna iulie, și a fost stabilită o nouă dată pentru predarea lucrărilor.

Lucrările de reabilitare în centrul istoric sunt gata în proporţie de 81%. Restul ar trebui terminate până la finalul anului. Proiectul are o valoare de 15 milioane de euro, iar 80% din bani vin de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri