Pietonii, în vizorul Poliției. Peste 13.500 sancționați într-o săptămână

Data publicării:
trecere

Poliţiştii au aplicat, în cadrul unei acţiuni derulate în toată ţara, aproape 36.000 de sancţiuni contravenţionale dintre care 13.600 pietonilor. Cei mai mulţi, peste 11.000, au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În perioada 6 - 12 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, 5.100 de poliţişti din toată ţara au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Acţiunea s-a desfăşurat, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere.

În cele şapte zile, poliţiştii au aplicat 35.824 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34.511 la regimul rutier. 13.587 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, 11.256 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 2.290 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă, iar 41 pentru alte abateri.

Pentru abaterile constatate, în 5.729 de cazuri, poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte 7.858 a fost aplicată sancţiunea avertismentului.

Traversarea neregulamentară este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri