Pista de biciclete de pe Calea Buzești, deszăpezită cu totul. Reacția firmei de salubritate

Data publicării:
pista biciclete deszapezita

Foto: Mediafax

Un bucureştean a fotografiat trei utilaje ale firmei de salubrizare din sectorul 1 care au deszăpezit banda pentru biciclete. În urma maşinilor a dispărut zăpada, dar au dispărut şi stâlpii de plastic aflaţi între bandă şi şosea.

Maşinile care erau pe pistă luau bucăţile acestea de plastic care delimitează”, spune Ariel Constantinof, președintele unei asociații de bicicliști.

„Stâlpișorii aștia mici sunt distruși. Pe partea asta e mai bine, dar partea cealaltă chiar că e distrusă. Ideea e bună, dar în practică...”, spune un biciclist.

„Nu e normal, după ce au pierdut atâta timp și bani pentru a o construi să vină s-o strice și să vină iar să le pună din nou și să mai cheltuie niște bani”, spune un alt pasionat al mersului pe două roți.

Reprezentanţii firmei de deszăpezire susţin că utilajele din fotografii staţionau, de fapt, şi că, oricum, banda pentru biciclete nu este funcţională. Primăria Generală spune că stâlpii vor fi refăcuţi de cei care i-au distrus.

Pe baza probelor pe care sperăm să intrăm în posesia lor, îi vom notifica pentru a reface zona pe care au distrus-o. Pe costurile lor, bineînţeles. E vorba de a distruge bunuri publice, deci le vor suporta din costurile proprii”, afirmă Ion Dedu, directorul Direcţiei transporturi şi sistematizarea circulaţiei.

Asociaţiile de biciclişti din Bucureşti spun că banda de pe Buzeşti - Berzei a fost, de la început, o greşeală.

Nu s-a prevăzut modul în care poate fi întreținută pista respectivă, curățenia și deszăpezirea. Nu există soluții viabile pentru întreținerea pistei, ceea ce face proiectul în sine foarte scump”, susține Marian Ivan, membru fondator OPTAR - Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania.

Banda a fost inaugurată în urmă cu exact un an iar amenjarea ei a costat 15.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri