Poliția a amplasat 420 de radare pe principalele drumuri din țară

Data publicării:
politist rutiera amenda circulatie radar

„Vor apărea în același moment pe drumul public foarte multe mașini. De aceea se va realiza un survol al traficului rutier atât pe Drumul Național 1 cât și pe autostrada București-Pitești”, a declarat Paul Toma, comisar-șef.

Un elicopter al ministerului de Interne a fost ridicat în aer pentru monitorizarea traficului. Aparatul de zbor va parcurge astăzi întreg traseul dintre Valea Prahovei și București. Polițiștii se așteaptă ca pe DN1 să se producă aglomerări mai ales după-amiază și spre seară, atunci când oamenii se întorc din vacanța pe care au petrecut-o în stațiunile de pe Valea Prahovei.

De asemenea, Autostrada A1, dintre București și Pitești va fi supravegheată de un al doilea elicopter. Este o modalitate bună pentru polițiști de a monitoriza traficul. Dacă în anumite zone vor exista aglomerări sau dacă vor avea loc evenimente rutiere, oamenii legii vor ști cu exactitate unde trebuie să intervină.

Nu este singura măsură pe care o iau polițiștii în această perioadă. Sunt peste 800 de echipaje de poliție amplasate pe drumuri naționale sau autostrăzi, dintre care peste jumătate sunt echipate cu aparate radar.

În ultimele 72 de ore sau aplicat peste 25.000 de sancțiuni, iar aproape 4.000 de șoferi au rămas fără permis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri