Poliţist lovit la Tulcea. Carmen Dan: Cine a decis să acţioneze singur? Aştept un răspuns

Data publicării:
politist palmuit

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cere, legat de incidentul de la Tulcea, unde un poliţist a fost pălmuit de un martor la un incident, să i se răspundă de ce acesta era singur la interventie şi ce şef a decis ca el să acţioneze singur.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Carmen Dan a scris pe Facebook, luni seară, că a văzut recent imaginile cu poliţistul din Tulcea "încercând să gestioneze o situaţie tensionată, cum probabil sunt sute altele în fiecare zi, dar despre care nu putem afla decât generic, din raportările instituţionale zilnice". Ea a adăugat că, în condiţile în care a cerut în mod expres ca în intervenţii sau în patrulare să existe câte doi poliţişti, sunt cel putin două întrebări la care aşteaptă un răspuns în urma partea anchetei pe care şeful politiei a declanşat-o: de ce era singur poliţistul în acea interventie şi ce şef a decis ca acesta să acţioneze singur.

"Şi mai am o observaţie, la care însă nu aştept niciun răspuns: cum poţi ca reprezentant al poliţiştilor să nu scoţi o vorbă în susţinerea proiectului de întărire a autorităţii poliţistului, dar când apari la televizor să critici că nimeni nu vrea să facă nimic pentru poliţişti? Spuneam că nu aştept răspuns, pentru că toţi cei care îşi doresc o protecţie reală a poliţiştilor în stradă, care susţin acest proiect, în ciuda tuturor discuţiilor din spaţiul public, şi care stiu că autoritatea nu se construieşte cu bani de chirie în plus, cunosc răspunsul", afirmă Carmen Dan.

Ministrul Internelor mai susţine că "o altă anomalie a actualului cadru legislativ" a fost demonstrată în Maramureş, unde doi poliţişti au fost înjurati şi ameninţaţi de un bărbat care conducea un automobil fără să aibă permis şi fiind sub influenţa alcoolului. Poliţiştii i-au făcut dosar penal, dar agresorul este liber pentru că procurorul a considerat că fapta nu reprezintă pericol.

"Pe toţi cei care consideraţi că nu e firesc ca poliţiştii să aibă parte de astfel de tratamente vă aştept să susţineţi propunerile de modificare a legislaţiei pe care le-am prezentat luna trecută. Eu cred că vocea voastră ar trebui auzită!", adaugă Carmen Dan.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a declanşat o anchetă internă după apariţia în spaţiul public a unui filmuleţ în care se vede cum un poliţist din judeţ a încătuşat un bărbat, apoi încearcă să-l urce în maşina de poliţie. Ulterior, bărbatului i se face rău, mai mulţi martori la scenă încearcă să intervină, iar la un moment dat poliţistul este pălmuit de un martor la incident, după care scoate pistolul şi îl îndreaptă către oameni, în final însă recurgând la spray lacrimogen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri