Polițiști acuzați că ar fi agresat mai mulți membri PMP

Data publicării:
filtru politie

Președintele PMP Mehedinți, Eugen Golea, a fost oprit de polițiști în trafic, fără să i se comunice motivul, spune el. Când a refuzat să-și dea datele de identificare, polițiștii au folosit sprayul lacrimogen.

„A zis: coborâți din mașină. A tras de mânerul mașinii care era închisă, să deschidă portiera. Țipa. A cerut de la coleg un spray lacrimogen și noi am închis geamurile. A dat pe gurile de aerisire ale geamului”, spune Eugen Golea.

Așa a pornit scandalul. Și în timp ce oamenii din mașină se plângeau că le e rău din cauza gazelor, alți trei polițiști dezumflau cauciucurile, spun martorii.

Am început să lăcrimez. Nu mai puteam să respir şi am început să tremur toată”, povestește o pasageră a mașinii.

În microbuzul din spate erau mai mulţi simpatizanţi PMP care mergeau, împreună cu preşedintele filialei, către un eveniment de campanie. Unul dintre tineri spune de asemenea că a fost agresat de poliţie când încerca să aplaneze conflictul.

Mi-a venit rău din cauza loviturilor domnului agent de poliție. Am intervenit pentru un coleg de-al meu că ştiam că este nevinovat”, spune el.

Patru poliţişti sunt cercetaţi acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă pentru exces de zel.

„Se fac verificări sub aspectul comiterii infracțiunilor de purtare abuzivă, ultraj, lovire sau alte violențe, distrugere și abuz în serviciu”, a spus prim-procurorul Laurențiu Draga.

Nici liderul PMP din Mehedinți nu a rămas nesancționat. Permisul de conducere i-a fost ridicat pentru 30 de zile pentru că nu a fi respectat indicațiile agentului de poliție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri