Polițiști acuzați de agresiune de un șofer care nu a oprit la semnalul lor

Data publicării:
craiova2

Un şofer care a refuzat să oprească la semnalul unor poliţişti şi a pornit într-o cursă nebună cu poliţia pe urme susţine că, odată prins, a fost bătut crunt de agenţi, în sediul poliţiei. Prietenul său, pasager în aceeaşi maşină, susţine varianta şoferului. Şefii celor doi poliţişti investighează cazul, deşi până în acest moment nu a fost înregistrată nicio plângere împotriva agenţilor. Avocaţii victimelor s-au adresat direct parchetului.

Incidentul a avut loc sâmbătă noaptea, pe o stradă din centrul Craiovei. Un echipaj de poliţie a încercat să oprească un autoturism, pentru un control banal în trafic. Şoferul, un tânăr de 23 ani, a refuzat să oprească. După o urmărire în trafic, agenţii au reuşit să blocheze maşina fugarului. Tânărul povesteşte că, în momentul în care a coborât din autoturism, a început calvarul.

Mario Olteanu, victimă: Am fost pus la pământ, încătuşat. Luat la secţia de poliţie pe Câmpia Izlaz, unde am fost bătut în jur de o oră jumate.
Reporter: De ce te-au dus acolo?
Mario Olteanu: Nu ştiu nici eu.

Tănărul şi-a chemat părinţii la poliţie.
Daniela Olteanu, mama victimei: Când a ieşit era desfigurat la faţă. Am încercat să vorbim cu ei şi nu ne-au dat voie.

Şoferul spune că a fost lăsat să plece abia după două ore de bătaie. S-a dus direct la spital. Astăzi, s-a simţit din nou rău şi s-a întors la Spitalul Judeţean Craiova. Medicii au decis să-l opereze.

Bogdan Fănuţă, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova: A fost descoperită o perforaţie la timpan, probabil posttraumatică, aşa cum afirmă pacientul. În acest moment, pacientul este internat.

Poliţiştii au demarat o anchetă internă.

Cătălin Dochia, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Ce doi tineri au fost încătuşaţi de poliţişti şi duşi cu forţa la sediul poliţiei.
Reporter: Colegii dumneavostră ce spun? I-au lovit, nu i-au lovit?
Cătălin Dochia: Până în acest moment, poliţia nu a primit nicio sesizare cu privire la aceste aspecte.

Avocaţii tinerilor au făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar procurorii cercetează acum cazul. Şoferul a fost amendat cu 2.700 de lei pentru că a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. În trecut, el a mai fost amendat de două ori de acelaşi agent. Odată pentru că vorbea la telefonul mobil în timp ce conducea, a doua oară pentru că nu purta centura de siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri