Poliţiştii i-au scris ministrului de Interne. Cer locuri de antrenament şi pistoale performante

Data publicării:
politie FB perchezitii-1

Nicolae Țiu este comisar în forțele speciale de intervenție din cadrul IPJ Ilfov. Zilnic participă la misiunile extrem de periculoase, dar pregătirea fizică... o face prin parcuri sau la sălile private de forță.

În urmă cu un an Nicolae Ţiu a strâns bani, împreună cu ai săi colegi. Agenţii au plătit câteva mii de lei pentru o sală numai a lor.

Sindicaliștii din poliție spun că au făcut un set complet de solicitări către noul ministru de interne. Printre problemele grave ale sistemului este şi asistența psihologică precară acordată polițiștilor.

Vasile Lincu, preşedinte Pro Lex: „Purtătorii de armament sunt predispuși la acte de violență. Faptul că lucrează în mediul violent pot reacționa, de exemplu, pentru imobilizarea unui agresor pot folosi o forță disproporționată față de cea normală, sunt cazuri de sinucideri”.

Sindicaliștii vor ca polițiștii să ajungă în fața psihologului de mai multe ori pe an, dar cer și o legislație mai flexibilă.

Dumitru Coarnă, vicepreşedinte SNPPC: „Polițistul în loc să fie gestionat corespunzător este cercetat administrativ, penal și aici avem semnale că polițistul nu vede recompensa, ba, mai mult, presiunea care apasă asupra lui generează o atitudine noncombat”.

Printre solicitările făcute ministrului de Interne, polițiștii mai cer veste antiglonț, pistoale cu șocuri electrice, dar şi mai multe ședințe de antrenament cu arma din dotare. Oficialii ministerului de Interne au transmis că vor analiza solicitările și, în funcție de buget, vor investi în dotări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri