Polițistul care a murit după ce a căzut într-o groapă era în coloana lui Gabriel Oprea

Data publicării:
politist2

ACTUALIZARE. Nu este singurul accident în care a fost implicat un polițist din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Potrivit unor surse Digi24, în 21 septembrie, un agent a fost acroșat de o mașină pe Calea Victoriei și a fost rănit ușor. El ar fi acum în concediu. Informația sugerează însă că și în 21 septembrie vicepremierul ar fi avut coloană oficială, în condițiile în care de aceasta ar beneficia doar președintele, premierul și președinții celor două camere ale Parlamentului. Alți demnitari pot merge cu coloană oficială doar în situații „deosebite, care impun deplasarea în regim de urgență”, conform legii.


Inițial, polițiștii au spus că agentul participa la o operațiune de fluidizare a traficului.

Procurorii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul polițistului rutier care a murit după ce intrat cu motocicleta într-o groapă din centrul Capitalei.

Colegii şi şefii celui decedat dau acum explicaţii la Parchetul Capitalei. 

Anchetatorii au cerut și documente de la Ministerul de Interne pentru a vedea de ce Gabriel Oprea beneficia de coloana oficială. Reprezentanții Poliției Capitalei spun că acea coloană oficială era în conformitate cu legea.

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia în condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, după ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ceilalți decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permanentă în legătură cu evoluția situației. S-a ținut legătura cu echipajele SMURD și cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor.

Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri