Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Data publicării:
icon politist

În poziţia drepţi, dar cu inima îngenuncheată, nu putem să mai spunem decât „avem onoarea să vă salutăm, domnule IONESCU GHEORGHE!”.

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Sunday, August 23, 2015

La înmormântare au participat alături de familia sa, colegi, prieteni, precum și ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, șeful Poliției Române, Petre Tobă, șefi de direcții și departamente din cadrul IGPR, polițiști sindicaliști, scrie Agerpres.

Sicriul învelit în drapelul național a fost depus la groapă pe acordurile Imnului Național și în aplauzele celor prezenți.

În timpul ceremonialului de înmormântare au fost trase trei focuri de salvă de către Regimentul 30 Gardă Infanterie "Mihai Viteazul" în memoria subinspectorului post-mortem Gheorghe Constantin, declarat erou național.

„A fost un om de mare încredere care dădea dovadă de foarte mult profesionalism de fiecare dată când ieșea în stradă. De la 'Dulău' am învățat multe lucruri, în primul rând constituirea dosarelor penale. Avea un fler aparte să depisteze șoferii băuți la volan. Simt acum o foarte mare tristețe”, a spus agentul Catrina Daniel, un fost coleg al lui Gheorghe Ionescu.

„Trăim un moment greu pentru Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română, toți colegii și prietenii subinspectorului Gheorghe Ionescu. A fost un polițist adevărat, un profesionist, un om care și-a făcut datoria. Până în ultima clipă am sperat că viața acestui erou va fi salvată”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea, în discursul său.

Ministrul de Interne i-a promis soției îndurerate că îi va fi alături și îi va da tot sprijinul necesar, oferindu-i acesteia un loc de muncă în cadrul ministerului.

Gabriel Oprea nu i-a uitat nici pe ceilalți militari care și-au dat viața pentru țară în teatrele de operațiuni, subliniind că subinspectorul Gheorghe Ionescu va intra în „Galeria eroilor României”.

O MISIUNE DIFICILĂ…Să ne conducem colegul la „bază”, la ultima, dar nu înainte de a face o promisiune: că cei certaţi cu legea, că cei ce greşesc, că cei ce nu pun preţ pe viaţa altora, ne vor găsi în teren.Nu te vom uita, „DULĂULE”!

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Sunday, August 23, 2015

Colegul de tură al polițistului decedat, Vlad Danilo, a transmis, la rândul său, un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate, afirmând că toți ceilalți polițiști vor duce mai departe amintirea "Dulăului", așa cum îl numeau colegii: „Îmi e greu să vorbesc despre colegul meu. Orice zi poate fi ultima (...). Era un om devotat meseriei, lucra cu pasiune. (...) Am sperat toți că va avea puterea să se întoarcă printre noi. (...) Cuvintele sunt prea sărace să exprime durerea pe care o simt. A fost și va rămâne un exemplu. Colegul nostru a fost mai mult decât un om, a fost o stare de spirit. Avem obligația ca toți să continuăm ceea ce el făcea și cei care vor încălca legea se vor întâlni în continuare cu Dulăul.”

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler „în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem”.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă.

Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţistul lovit în trafic de un om de afaceri turc a murit. Procurorii cer închisoare pe viață pentru autorul accidentului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri