Poliţistul lovit cu sabia, operat de o echipă formată din zece medici

Data publicării:
Sfichi Dan Ciprian_fb (3)

Poliţistul rănit în timpul percheziţiilor de marţi de la Rădăuţi se află în stare critică la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cu multiple tramatisme severe, fiind supus unei intervenţii chirurgicale. Operaţia este efectuată de o echipă formată din zece medici, care consideră intervenţia ”grea”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iaşi, Tudor Ciuhodaru, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţistul rănit la Rădăuţi a fost adus în stare critică, iar după o serie de evaluări, s-a decis ca acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

„Pacientul a fost preluat imediat în UPU de către o echipă mixtă, a fost evaluat rapid imagistic şi biologic şi transportat de urgenţă în sala de operaţii. Bilanţul lezional indică multiple traumatisme severe. O întreagă echipă medicală, inclusiv directorul spitalului, medicul Lucian Eva, este în acest moment în sala de operaţii”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, prognosticul rămâne extrem de rezervat datorită severităţii leziunilor şi complicaţiilor posibile.

Ciuhodaru a mai precizat că sunt zece medici în sală, întrucât intervenţia este „grea”.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva au desfăşurat, marţi dimineaţă, o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale, fiind efectuate opt percheziţii domiciliare.

La una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, una dintre persoanele vizate a atacat şi rănit, cu o sabie, unul dintre angajaţii Serviciului pentru acţiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap şi braţ.

Poliţistul rănit lucrează de 12 ani, este căsătorit şi are două fetiţe. 

Agresorul, care este reţinut în prezent, a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat şi controlul judiciar, de către instanţa de judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri