Porci vietnamezi, de vânzare la zoo

Data publicării:
porci vietnamenzi fb

  

Şapte din cei 12 porci vietnamezi de la Grădina Zologică din Braşov sunt de vânzare. Par mici, dar nu înseamnă că sunt ieftini. Costă între 300 şi 500 de lei, în funcţie de greutate.

"Vrem să îi vindem, deoarece s-au înmulţit în exces şi nu cred că mai e nevoie să ţinem atâtea exemplare", spune Alin Pânzaru, directorul Grădinii Zoologice Braşov.

Au apărut şi primii clienţi interesaţi. Unora le-a surâs ideea de a-i cumpăra pentru carne; alţii şi-i doresc drept animale de companie.

Nutiţioniştii n-au niciun dubiu: carnea de porc vietnamez este foarte sănătoasă.

"Acest animal este la origine un animal sălbatic şi, practic, nici acum nu este domesticit, ci doar este crescut în captivitate, datorită stilului lor de alimentaţie. Conţine mult mai puţine grăsimi şi în special colesterol, care este aproape inexistent", explică Amedeo Grigorean, nutriţionist.

Nu doar porcii vietnamezi sunt de vânzare la zoo. Şi alte animale care nu mai au loc în ţarcuri îşi caută stăpân.

La grădina zoologică mai sunt de vânzare şi cai de talie mică. Preţul lor oscilează între 800 şi 1.100 de lei, în funcţie de dimensiune. Dar mai sunt de vânzare şi nutrii. Câte 300 de lei bucata.

Banii obţinuţi în urma vânzării animalelor vor fi folosiţi pentru noi investiţii la Grădina Zoologică şi pentru aducerea altor specii de animale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri