Povești contradictorii în cazul accidentului din Deltă

Data publicării:
ambarcatiune

Apele sunt tulburi după accidentul de seara trecută din Delta Dunării, în urma căruia şase medici din Republica Moldova au fost răniţi. Şi asta pentru că cei doi piloţi ai ambarcaţiunilor de mare viteză, care s-au ciocnit în plin, au variante care se contrazic. Poliţiştii încearcă să afle cine este vinovatul şi au deschis un dosar penal, deocamdată, nu împotriva unei persoane însă, ci a faptei.

E tulbure ca apa Dunării, situația în care s-a produs accidentul naval de joi seară. Anchetatorii trebuie să stabilească acum cine e de vină pentru coliziunea produsă în dreptul Milei 35.

Martorii povestesc că taxiul pe apă, în care se aflau 14 pasageri și pilotul, se îndrepta dinspre Tulcea către Mila 23 pe partea dreaptă a braţului Sf Gheorghe. Cealaltă ambarcaţiune implicată în accident venea de la Crişan către Tulcea, pe acelaşi culoar.

Cinci angajaţi şi pilotul se aflau la bordul navei care aparţine NAVROM. Conducătorii celor două ambarcaţiuni şi-au dat seama prea târziu că se vor ciocni. Pilotul de pe taxiul de apă a virat puternic dreapta, însă ambarcaţiunea sa a fost lovită în plin.

Impactul a fost atât de puternic, încât această bucată s-a rupt pur şi simplu, iar persoana care se afla aici a fost rănită cel mai grav”, afirmă Mihaela Brazdeş, reporter Digi24.

Pilotul ambarcaţiunii Navrom susţine că este nevinovat, însă recunoaşte că a consumat alcool.

„Am consumat o bere la Crişan pe la ora 11 şi atât (...) Mi-a tăiat calea şi i-am lovit şi nu mai aveam cum să evit impactul. Nu. Nu avea (luminile pornite, n.r. )”, spune Viorel Andrei, conducător barcă NAVROM.

Varianta firmei de water de taxi şi a călătorilor este complet diferită.

Conducătorul meu a încercat la maximum să evite impactul cu cealaltă barcă. În 2 secunde s-a întâmplat totul. A noastră era luminată”, este varianta firmei de water taxi.

O altă controversă este legată de numărul pasagerilor din şalupa taxi. Ion Uram, administratorul firmei de water taxi spune că erau 11 persoane în ambarcațiune.

 

Poliţiştii îl contrazic.

Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că în prima ambarcațiune se aflau 14 pasageri, toti cetățeni din Republica Moldova.”

SURSA: IPJ Tulcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri