Precizări despre greva de la metrou de miercuri

Data publicării:
SCUMPIRI METROU 1

Compania a precizat că negocierile actuale se derulează strict între conducere şi sindicat, nici Metrorex, nici ministerul de resort nefiind în niciun fel implicate în acest proces.

Angajatorul precizează că a avut noi negocieri cu sindicaliştii şi a propus o creştere salarială de trei la sută, după cum urmează: pentru manageri şi specialişti, trei la sută creştere salarială pe bază de merit; pentru muncitori, doi la sută creştere generală plus unu la sută creştere acordată pe bază de merit, ceea ce în condiţiile economice actuale (deflaţie, scăderea TVA etc.) este, în opinia reprezentanţilor companiei, „o propunere foarte generoasă”.

„Salariul mediu net la nivelul echipei care asigură mentenanţa materialului rulant este mult superior salariilor existente pe piaţa din România; în plus faţă de salariu, angajaţii au un pachet de beneficii extrem de consistent”,a precizat Alstom într-un comunicat transmis agenţiei News.ro.

Alstom precizează că, de-a lungul timpului, a făcut investiţii semnificative pentru îmbunătăţirea tuturor condiţiilor de lucru, în prezent halele fiind ventilate, dotate cu aer condiţionat cu aport de aer proaspăt, sisteme performante de încălzire, instalaţii de iluminat corespunzătoare.

Angajaţii care asigură mentenanţa la metrou vor fi miercuri, între orele 10.00 şi 12.00, în grevă de avertisment, dar acţiunea de protest nu va afecta circulaţia trenurilor, a declarat marţi, pentru News.ro, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Liderul sindical a spus că acţiunea de protest este a unui sindicat membru al USLM, respectiv a angajaţilor de la Alstom, cei care asigură mentenanţa la metrou.

Ion Rădoi a precizat că este vorba de aproximativ 500 de membri de sindicat, nemulţumiţi de faptul că cei din conducerea societăţii Alstom nu au dat curs solicitării lor de a semna un nou Contract colectiv de muncă în care să fie prevăzută o majorare cu opt la sută a salariilor.

Alstom are un contract de mentenanţă cu Metrorex încheiat în 2003 pentru 15 ani.

De asemenea, și Metrorex a dat asigurări că greva nu îi va afecta pe călători.

Metrorex face precizarea că știrea apărută în mass-media privind „Greva de avertisment la metrou pe 10 august 2016" nu se referă la salariații Metrorex care își vor desfășura activitatea în mod normal, ca și până acum, ci la salariații firmei SC Alstom Transport S.A. care asigură mentenanța trenurilor de metrou”, a transmis Metrorex. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri