Prefectul Capitalei despre cazul Tăriceanu: Dacă nu face DRPCIV o anchetă, o facem noi

Data publicării:
160805 tariceanu ICCJ 04 INQUAM Octav Ganea-1
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

                                                                                                         Foto - INQUAM - Octav Ganea

„După cum ştiţi, acolo sunt şi alte instituţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ministerului. Adică e şi Direcţia (DRPCIV - n.r.). Trebuie să văd exact care este poziţia direcţiei, DRPCIV-ului. Pentru că dânşii sunt administratorii clădirii. Dacă au declanşat dânşii o cercetare sau dacă o declanşăm noi. Dacă nu o vor face dânşii, o vom face noi. Dar nu vreau să ne suprapunem”, a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei.

Nicolae Petrovan a explicat că, în cazul în care abaterile disciplinare au fost comise de ofiţeri sau subofiţeri, competenţa de cercetare este a DRPCIV, care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar dacă abaterile au fost comise de personalul contractual, atunci competenţa va fi a Instituţiei Prefectului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat, joi dimineaţă, de News.ro când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri