Prefectul de Galați, demis din funcţie

Data actualizării: Data publicării:
inundatii galati

Prefectul de Galați a fost demis din funcţie. El a primit mai multe critici de la cei mai înalți oficiali ai acestui stat față de modul în care a gestionat situația inundațiilor. Ultimul bilanţ al inundaţiilor din judeţul Galaţi arată că situaţia este una gravă. Potrivit autorităţilor, aproape 1.300 de oameni au fost evacuaţi şi 740 de case au fost inundate. O reacţie dură vine însă de la şeful statului: „Suntem ţara care tot timpul este luată prin surprindere”, spune Klaus Iohannis.

Apele s-au revărsat în 22 de localităţi iar autorităţile au spart un dig pentru a debloca un drum naţional acoperit de apă.

Preşedintele Klaus Iohannis nu e mulţumit de cum s-a intervenit. Şeful statului susţine că la noi salvatorii ajung în urma jurnaliştilor.”

Klaus Iohannis: „Noi suntem țara care tot timpul este luata prin surprindere.Inundatiile ne iau prin suprindere. Sigur nimeni nu poate să prevină ploaia, dar putem să construim un baraj și putem să decolmatăm albiile. Aproape invariabil prima ninsoare ne ia prin surprindere cu toate că știm că de regulă vine iarna și putem să angajăm firme care să se ocupe de dezăpezire în timp util, doar că n-o facem. Abordarea autorităților a fost așa cum o știm, una reactivă. După ce s-a întâmplat dezastrul, autoritățile au mers acolo, au fost anunțați, sute de familii au fost evacuate. Se putea și altfel? Probabil se putea.”

Premierul Dacian Cioloş spune însă că există proceduri pentru astfel de situaţii, dar e nevoie şi de exerciţii pentru scurtarea timpilor de intervenţie.

Dacian Cioloş, premierul României: „Avem oameni buni la ISU, câteodată se aşteaptă totdeauna ordine de sus pentru a interveni. Odata ce dispozitivul este pus în practică, lucrurile merg.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri