Prefectul de Iaşi a demisionat după accidentul rutier de ieri. El consumase alcool

Data publicării:
prefect iasi

"Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, demisia de onoare, în urma evenimentelor în care a fost implicat în data de 10 august 2014", se arată într-un comunicat emis de MAI.

Prefectul Romeo Olteanu a fost implicat, duminică seară într-un accident rutier, după ce ar fi consumat alcool, potrivit rezultatului etilotestului la care a fost supus.

Olteanu se deplasa, duminică seară, la volanul maşinii instituţiei, marca Volkswagen Touareg, pe strada Sărărie din municipiul Iaşi, el intenţionând să ajungă la stadion, pentru a asista la meciul de fotbal CSMS Iaşi - Petrolul Ploieşti din Liga I.

La un moment dat, maşina condusă de acesta s-a ciocnit cu un BMW după care a ricoşat într-un autoturism Dacia Logan. Cele trei maşini au fost parţial avariate, însă nicio persoană nu a fost rănită.

"N-am apucat să frânez, mi-a ieşit în cale o altă maşină de pe o stradă lăturalnică. Şoferul avea semnul "Stop", trebuia să aştepte", a declarat presei Romeo Olteanu.

Şoferul autoturismului BMW a susţinut că prefectul conducea cu viteză şi că el s-a asigurat înainte de a intra pe strada principală.

"M-am asigurat, dar eu ce să fac, că el venea, cred, cu o sută de kilometri de oră", a declarat şoferul respectiv.

Cei trei şoferi implicaţi în accident au fost duşi la sediul Poliţiei Rutiere, pentru a fi testaţi cu aparatul alcoolscopic.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că prefectul de Iaşi avea o alcoolemie de 0,32 la mie în aerul expirat.

Aceleaşi surse au precizat că prefectul Romeo Olteanu a fost amendat cu 800 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru trei luni.

La ieşirea din sediul Poliţiei, prefectul a negat că ar fi consumat alcool, el precizând: "Eu nu beau niciodată".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri