Premieră juridică. Alegerile pentru toate structurile de conducere ale Universităţii "Al. I. Cuza", suspendate

Data publicării:
universitatea-alexandru-ioan-cuza

 

„Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) a câştigat astăzi în instanţă suspendarea alegerilor pentru toate structurile de conducere ale Universităţii, devenind prima şi singura organizaţie studenţească din România care a obţinut un astfel de rezultat”, a comunicat liga studenţească.

DECIZIA INSTANŢEI AICI

Liga Studenţilor (LS IAŞI) a depus în 21 decembrie 2015 o cerere la Tribunalul Iaşi de suspendare a Metodologiei de organizare a alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere academică din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În urma depunerii unui memoriu de către LS IAŞI, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat instituţiei să elimine criteriile discriminatorii impuse studenţilor pentru participarea la alegeri.

„Printre neregulile constatate se numără introducerea condiţiei ca reprezentanţii studenţilor să fie integralişti şi să aibă cel puţin media 8 (opt), contrar prevederilor Legii Educaţiei Naţionale şi Statutului Studentului, lipsa de transparenţă în procesul de organizare al alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor studenţilor în structurile de conducere, precum şi organizarea alegerilor în perioada sesiunii şi a vacanţei, când studenţii nu pot vota, deşi aceştia sunt reprezentanţi în proporţie de 25% în structurile decizionale şi de conducere.

Tribunalul s-a pronunţat astăzi, hotărând suspendarea întregii metodologii de alegeri. Practic, au fost suspendate alegerile pentru funcţiile de rector al universităţii şi decani ai facultăţilor, precum şi pentru reprezentanţii în senatul universității, consiliile facultăţilor, consiliile departamentelor şi consiliile şcolii doctorale. Universitatea are drept de recurs în 5 zile de la comunicarea hotărârii”, explică sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri