D. Cioloș, la #Colectiv: Cel mai greu e să schimbăm mentalităţi, inclusiv cum reacţionăm acum

Data actualizării: Data publicării:
ciolos la colectiv

Premierul Dacian Cioloș a ajuns duminică seară la clubul Colectiv. El a venit cu un braț încărcat de flori și cu o candelă pe care a aprins-o la memorialul dedicat celor 64 de persoane care și-au pierdut viața în tragedia de acum un an.

 

Împreună cu Dacian Cioloș au venit și Dragoș Tudorache, ministrul de Interne, Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, și Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii. Și e au adus flori și lumânări în memoria victimelor.

"Nu este OK!", a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze.

După acest schimb de replici, Dacian Cioloş a plecat, deranjat, şi s-a dus către intrarea în clubul Colectiv, unde a depus buchetul de flori.

El a comentat, după ce a plecat din mijlocul jurnaliştilor: "Nu ne vom însănătoşi niciodată". Un mesaj similar le-a transmis şi în scurta declaraţie pe care a susţinut-o la final: "Cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi şi începând inclusiv cu modul în care reacţionăm în seara asta".

161030_COLECTIV_CIOLOS_00_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM Octav Ganea

"Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivel Guvernului şi la nivel administraţiei sunt multe lucruri care trebuie schimbate. Pe de altă parte, sunt multe lucruri despre care acum un an nici măcar nu îndrăzneam să vorbim", a spus premierul, după ce a depus un buchet de flori şi a aprins o lumânare în faţa clubului Colectiv.

Dacian Cioloş a menţionat problemele din sistemul de sănătate şi din sistemul de intervenţie în caz de urgenţă ca "lucruri despre care nici nu îndrăzneam să vorbim", fiind "puse sub preş" ani de zile, ca fiind problemele pe care trebuie acum să le depăşim.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Cel puţin în acest an, încet, încet, am început să le scoatem la suprafaţă, mai de voie, mai de nevoie, şi să începem să lucrăm la ele", a precizat premierul.

Prim-ministrul a spus însă că, dincolo de schimbarea legilor şi a regulamentelor, "cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi".

Dacian Cioloş a adresat şi un mesaj către familiile victimelor din incendiul din Colectiv şi le-a urat "Însănătoşire grabnică" celor răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri