Premierul interimar: Lipsesc avize de funcţionare nu numai pentru şcoli, ci şi pentru universităţi şi instituţii publice 

Data publicării:
sorin cimpeanu sustine o conferinta de presa
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. FOTO: Agerpres

Sorin Cîmpeanu: Foto Agerpres

"Din școlile din România și nu numai școli, ci și universități și alte instituții publice, o mare parte nu au avizele corespunzătoare. Suntem în momentul în care am decis că vom verifica coerența reglementărilor și vor fi necesare analize complexe de risc, atât la incendii, cât și la explozii și cutremure. Deci iată că implicarea specialiștilor, a comunității academice este extrem de binevenită", a declarat Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a arătat că legislația în domeniu a fost modificată în 2006 astfel încât anumite avize să nu fie necesare pentru școlile care funcționează în clădiri mai vechi.

"Există o hotărâre de guvern din 1992, o lege din 2006 modificată. Există prevederi care suspendă sau reglementează lipsa avizelor pentru școlile construite înainte de o anumită perioadă, deci sunt lucruri pe care trebuie să le verificăm și să le punem într-o coerență firească", a explicat Cîmpeanu.

Citiţi şi

PERICOL. 93% din școli nu au aviz de la pompieri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri