Preot condamnat pentru fapte penale comise când era beat

Data publicării:
ciocanel

Un preot de 50 de ani din judeţul Bacău a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce, în septembrie 2016, băut fiind, a accidentat cu maşina o femeie, apoi a fugit de la locul faptei.

ciocanel

Judecătoria Bacău l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe Mihai Dumitru, preot catolic în comuna Mărgineni, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Sentinţa Judecătoriei Bacău nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit rechizitoriului procurorilor băcăuani, Mihai Dumitru a provocat un accident în septembrie anul trecut, maşina condusă de el ciocnindu-se cu un autoturism condus regulamentar de o femeie. Ulterior, preotul a părăsit locul accidentului, iar şoferiţa a ajuns la spital.

Mihai Dumitru a fost găsit de către poliţişti şi dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În urma analizelor de laborator, medicii au constatat că preotul avea o alcoolemie de 2,55 g/litru alcool pur în sânge la prima probă şi 2,4 la mie la cea de-a doua probă.

Preotul a fost reţinut de poliţişti în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2016, iar a doua zi a primit mandat de arestare preventivă din partea Judecătoriei Bacău. În urma contestaţiei, Mihai Dumitru a fost plasat în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Bacău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri