Presa din Bulgaria anunță că un român suspectat de legături cu ISIS ar fi căutat de autorități. Ministerul de Interne de la Sofia neagă informațiile

Data publicării:
masina de politie bulgaria dnevnik bg 09 08 2015

Foto: dnevnik.bg

Actualizare 19.05. Ministerul bulgar de Interne spune că presa a interpretat greșit acțiunile poliției, persoanele căutate fiind suspectate de implicare într-o rețea de falsificatori de documente.

Actualizare 16.30. „Ambasada României la Sofia se află în legătură directă cu autoritățile bulgare competente.

Până în prezent, oficialitățile de la Sofia nu au furnizat misiunii diplomatice române informații cu privire la cazul semnalat în presa locală.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează situația și este pregătit să acorde instituțiilor bulgare asistența necesară, în limitele propriilor competențe instituționale”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe la solicitarea Digi24.


Informaţia apare pe site-ul unei televiziuni din Bulgaria. Jurnaliştii de la Sofia susţin că împreună cu românul ar fi căutată şi o femeie, de naţionalitate franceză. Aceiaşi ziarişti spun că cei doi ar avea 24, respectiv 29 de ani şi, după primele informaţii, ar fi căutaţi în acest moment în capitala Sofia. 

Potrivit actelor de identitate ale suspecților, difuzate de Sofia Globe, cele două persoane căutate sunt Ezidis Elham, o tânără din Franța cu origini iraniene, și Mimo Popescu, un cetățean român de 24 de ani. Se estimează că cei doi s-ar afla în capitala Bulgariei, Sofia. 

Procurorul General al Bulgariei, Sotir Țațarov, a fost informat în legătură cu acest caz și în prezent are loc un schimb constant de informații între agențiile partenere, prezența celor doi pe teritoriul Bulgariei fiind semnalată de agenții de securitate străine, în baza „cooperării internaționale”.

Nu trebuie să ne mire un astfel de caz. ISIS, care funcţionează ca cea mai mare organizaţie teroristă pe care a văzut-o lumea până acum, are în componenţa ei mii de cetăţeni din Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi din alte ţări, aşa că un cetăţean din România este extraordinar de puţin. Ei trec ca nişte cetăţeni normali. Adică, de unde ştii pentru ce pleacă şi unde pleacă? Mai important e când se întorc de acolo spre ţările lor şi trec prin România. Atunci, într-adevăr, ştii de unde vin”, a comentat fostul director SRI Costin Georgescu informația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri