Presa din România, despre sechestrul de la Lukoil

Data publicării:
lukoil-mfax

Gândul titrează mare „Procurorii au pus sechestru pe conturile Lukoil Europe Holdings Olanda”. Ziariştii publicaţiei amintesc de faptul că în 2014, după o intervenţie critică a premierului Victor Ponta la adresa procurorilor, sechestrul pus de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a fost ridicat după 24 de ore.

În apărarea companiei, a sărit atunci şi ambasadorul Rusiei, Oleg Malginov. Oficialul preciza că Lukoil a creat mii de locuri de muncă, a plătit regulat impozitele şi a investit în susţinerea ecologiei. În articol se aminteşte şi că Traian Băsescu, pe vremea când era preşedinte, declarase că reprezentanţii Lukoil fac presiuni la adresa Guvernului şi a procurorilor şi cerea Executivului să preia rafinăria de la Ploieşti.

Sechestru pe bunuri de până la 2 miliarde de euro ale Lukoil Europe în dosarul Petrotel” scrie şi wall-street.ro. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asiguratorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la suma de două miliarde de euro.

În 2 octombrie 2014, procurorii au făcut percheziţii la sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani, mai scrie wall-street.ro. Şi jurnaliştii de la Cotidianul vorbesc despre acest subiect. „Conturile Lukoil au fost poprite. Procurorii cercetează un prejudiciu de două miliarde de euro”.

Sechestru fără precedent pus de procurori pe conturile Lukoil - de două miliarde de euro” titrează Hotnews. Agenţia aminteşte că rafinăria s-a aflat anul trecut în centrul unui scandal imens cu conotaţii politice, după ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis, în luna octombrie, punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la suma de 1,039 miliarde lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri