Presa spaniolă dă ca sigură prezența Reginei Sofia la funeraliile Reginei Ana

Data publicării:
Sofia a Spaniei site oficial Casa Regala a Spaniei

foto - site-ul Casei Regale a Spaniei

Presa spaniolă a dedicat ferpare ample, în care este este portretizată Regina Ana. Toate articolele amintesc de relația nu doar de rudenie dintre Regele Mihai, văr primar cu Regina Sofia a Spaniei, dar și de prietenia care a legat cele două familii.

În cotidianul El Mundo se arată că la funeraliile de la 13 august vor veni reprezentanți ai tuturor caselor regale europene, iar prezența Reginei Sofia este prezentată ''ca sigură''. De asemenea, articolul face precizarea că Regina Sofia era ''cea mai iubită verișoară a monarhilor români''.

Tatăl Reginei Sofia, regele detronat al Greciei, Paul, era fratele Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Nunta în rit ortodox a suveranului român cu Ana de Bourbon Parma a avut loc în Grecia și a fost găzduită de Casa Regală a Greciei, din care descindea Regina Mamă Elena. Pe parcursul exilului, Sofia, devenită regină a Spaniei prin căsătoria cu Juan Carlos (la reinstaurarea monarhiei, după dictatura franchistă), a păstrat relații foarte apropiate cu familia regală română.

De asemenea, după anii 2000, odată cu permisiunea oficială a stabilirii Casei Regale în România, Sofia a Spaniei a participat la mai multe momente aniversare de la București. Între ele, jubileul de 90 de ani al Regelui Mihai, precum și ceremoniile consacrate nunții de diamant a monarhilor români, în 2008.

Și în presa anglo-saxonă există obituare dedicate Reginei Ana, un emoționat portret fiind publicat de Telegraph. Nu există însă mențiuni, deocamdată, despre reprezentarea familiei regale britanice la funeraliile Reginei Ana.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brumell, care a semnat, marți, în cartea de condoleanțe deschisă la Palatul Elisabeta, a precizat că nu are încă date despre participarea familiei regale britanice la funeraliile de la Curtea de Argeș. Regina Elizabeta a II-a este verișoară de gradul al III lea cu Regele Mihai, ascendența lor comună fiind Regina Victoria a Marii Britanii. Monarhul român este prețuit de Regina Elizabeta, iar familiile, apropiate. La jubileul de diamant al Elizabetei, în 2012, care a marcat 60 de domnie a suveranei britanice, în poza de familie, Regelui Mihai i-a revenit locul din dreapta Elizabetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri