Presa străină despre cazul Mircea Băsescu: Justiţia română s-a dovedit tot mai eficace în ultimii ani

Data publicării:
MirceaBasescu

Agenţiile France Presse şi Associated Press scriu la unison că preşedintele României, Traian Băsescu, a fost nevoit să dea explicaţii publice după ce numele fratelui său, Mircea Băsescu, a apărut într-un dosar de trafic de influenţă.

„Preşedintele român Traian Băsescu se delimitează de toate implicaţiile într-un presupus caz de trafic de influenţă în care este implicat fratele său şi face apel la Justiţie să facă lumină în acest caz”, scrie France Presse.

Jurnaliştii de la Associated Press menţionează faptul că şeful statului a negat că ar fi încercat să influnţeze Justiţia. Dimpotrivă, a cerut magistraţilor să facă lumină în acest caz.

Cotidianul canadian Global Post notează că Traian Băsescu a fost pus într-o situaţie delicată, în contextul în care fratele său este acuzat de trafic de influenţă.

„Preşedintele a spus că regretă că fratele său s-a pus singur într-o situaţie pentru care va fi nevoit să dea explicaţii. În plus, susţine că dacă ar fi să aleagă, va alege să consolideze Justiţia şi nu va da curs instinctului natural de a veni în apărarea fratelui său”, scrie Global Post.

În acest context, presa internaţională nu uită să amintească faptul că Justiţia română, atent monitorizată de Bruxelles, s-a dovedit din ce în ce mai eficace în ultimii ani şi au ajuns în arest un fost premier şi alţi miniştri.

„Justiţia română, care face obiectul unei stricte supravegheri din partea Bruxelles-ului, s-a dovedit din ce în ce mai eficace în ultimii ani, potrivit experţilor. Un fost premier şi alţi miniştri au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare, lucru nemaiîntâlnit până acum în România”, scrie France Presse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri