Președintele CCR: Toni Greblă nu își dă demisia, dar intră în concediu

Data publicării:
Toni Grebla psd -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Foto: Mediafax

ACTUALIZARE. Toni Greblă a declarat la Digi24 că demisia sa de la Curtea Constituțională ar fi „nepotrivită”.

O demisie a mea, acum, o consider nepotrivită din mai multe puncte de vedere. Dacă aş fi demisionat acum, o parte din oameni ar fi spus că îmi recunosc acuzele. Pe de altă parte, nici nu poţi fi prezent la Curte în actuala conjunctură, motiv pentru care am considerat că e mai bine să îmi iau concediu o periodă de timp şi în funcţie de evoluţia lucrurilor, voi decide în consecinţă”, a spus judecătorul.

_______________________________

Toni Greblă, acuzat de corupție, a decis să-și ia concediul legal pentru 2015, de 35 de zile lucrătoare, pentru a nu ridica semne de întrebare asupra CCR. Astfel, nu va participa la ședințele curții, iar dosarele care îi fuseseră repartizate vor fi redistribuite, a mai spus Augustin Zegrean.

 Întrebat ce se va întâmpla dacă situația lui Toni Greblă nu se va clarifica în justiție nici după terminarea concediului, Augustin Zegrean a spus: „Vom vedea atunci!”.

„Domnul Toni Greblă a făcut o declarație, conform legii noastre de organizare a Curții, prin care spune că nu a avut niciun fel de activitate, niciodată, care să îl facă incompatibil cu activitatea de judecător al curții”, a spus Augustin Zegrean.

El a adăugat că judecătorul va intra în concediu de mâine, „ca să își rezolve treburile, să se lămurească cu acuzațiile care i se aduc”. Toni Greblă și-a luat tot concediul pe 2015, adică 35 de zile lucrătoare, a precizat președintele CCR. El a adăugat că, în această perioadă, Toni Greblă nu va participa la ședințele de judecată, tocmai pentru a nu fi pusă sub semnul întrebării activitatea instituției.

„Noi nu am spus nici că este vinovat, nici că este nevinovat, am spus doar că nu putem lua o măsură disciplinară împotriva lui, câtă vreme el, sub sancțiunile știute - un om care face o declarație scrisă știe ce îl așteaptă dacă minte - deci sub aceste sancțiuni spune că nu a îndeplinit niciun fel de activitate care să îl facă incompatibil cu calitatea de judecător al curții. Este doar o afirmație făcută în presă despre el că ar fi făcut”, a mai spus Augustin Zegrean.

„Noi nu putem să îi cerem demisia. Noi suntem judecători. Nu există noțiunea a cere demisia cuiva. S-a hotărât să nu își dea demisia deocamdată”, a precizat el.

Fostul senator Toni Greblă, acum judecător la Curtea Constituţională, este suspectat că a primit mită de la mai mulţi oameni de afaceri care voiau să încalce embargoul alimentar impus de Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri