Preşedintele CJ Sibiu reclamă: Parlamentul ne-a respins trei proiecte mari

Data actualizării: Data publicării:
transfagarasan captura digi

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu reclamă faptul că Parlamentul a respins amendamente care vizau noul spital judeţean, reabilitarea Transfăgărașanului şi conexiunea între Transalpina și Autostrada A1, centura Mediașului.

transfagarasan captura digi

Amendamentele respective au fost propuse de parlamentarii PNL, explică Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu.

Referindu-se la proiectul noului spital judeţean, ea afirmă că o nouă construcție face posibil un act medical de calitate şi că nu este doar de interes judeţean, ci are și un impact regional, întrucât spre Sibiu vin numeroşi pacienţi din judeţele Vâlcea şi Alba.

„Nu aveam foarte mari speranţe că noul guvern se va uita atent spre această solicitare. Nu înseamnă că dacă nu am primit bani pentru spitalul nou, proiectul nu va continua. Dacă alte priorităţi au primat, vreau să asigur sibienii că suntem în continuare preocupați de identificarea soluțiilor care să facă posibilă construcția spitalului în timpul cel mai scurt posibil”, afirmă Daniela Cîmpean, într-o postare pe Facebook.

În ceea ce priveşte reabilitarea Transfăgărăşanului, Sibiul a făcut această solicitare chiar dacă fondurile nu intră în bugetul judeţului, fiind vorba de un drum naţional, administrat direct de CNADR.

„S-a solicitat să fie luată în considerare ca prioritară reabilitarea acestui drum care aduce vizibilitate României. Totodată, pentru turismul românesc este important şi acel drum care leagă Transalpina de Autostrada A1, coborând de la Jina înspre Sălişte. Acest drum judeţean este foarte frecventat de către toţi turiştii care utilizează Transalpina. Ar fi contribuit la dezvoltarea turismului românesc.

Alte solicitări au fost făcute pentru zona de nord a judeţului, pentru centura Mediaşului, de asemenea foarte importantă, şi este surprinzător pentru mine să aflu că, deşi Comisia de buget finanţe a Senatului are în fruntea ei un senator din Mediaş, care locuieşte în Mediaş şi care ştie cel mai bine cât de necesară este această centură, acest parlamentar a votat împotriva amendamentului. Este inexplicabil pentru mine şi nu pot să înţeleg asemenea abordări. Sper ca sibienii să observe toate lucrurile aceastea.

Fiecare solicitare a fost fundamentată şi argumentată, dar constat cu dezamăgire că nu contează argumentele, contează o direcţie dată pe line de partid. Este inadmisbil să iei hotărârile la nivel naţional strict pe line politică şi să nu priveşti argumentele”, susţine şeful CJ Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri