Președintele Consiliului Concurenței: Miniștrii de Finanțe se schimbă mai des decât contractele Loteriei

Data publicării:
bogdan chiritoiu

Bogdan Chirițoiu a explicat la Digi24 că Loteria Română a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru contractul privind videoloteria.

E un contract care s-a întins pe mai mult de zece ani și pe care noi l-am sancționat anul trecut pentru că am considerat că a închis piața. A creat o exclusivitate pentru partenerii greci (Intralot – n.r.) pe o perioadă excesiv de lungă și am dat o amendă, trei milioane de euro pe total, pentru Loterie și pentru partenerii greci”, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Au fost situații când Loteria a avut oferte din partea altor firme interesate să desfășoare jocuri similare și din cauza acelui contract n-au putut să accepte și ofertele celorlalți. Până la urmă, Loteria a fost prejudiciată de acel contract care a fost inițial încheiat pentru o perioadă, apoi extins. E unul din cele mai discutate contracte din istoria României”, a subliniat președintele Consiliului Concurenței.

Noile contracte pentru videoloterie, cele încheiate cu Novomatic, nu sunt exclusive”, a menționat el.

Bogdan Chirițoiu a spus despre contractele Loteriei Române cu firma grecească Intralot că a înțeles că noul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, vrea să le pună capăt. În replică, jurnalistul Cosmin Prelipceanu a spus că mulți miniștri au vrut să le încheie, așa cum a spus, de exemplu, Gheorghe Ialomițianu în ancheta „ROMÂNIA FURATĂ” privind contractele Loteriei.

E adevărat că miniștrii se schimbă mai des decât contractele”, a răspuns președintele Consiliului Concurenței, afirmând că Loteria Română e o companie care nu se supune regulilor instituțiilor publice.

Nu încheiau achiziții, ei se asociază cu o firmă și nu au o obligație legală pentru a face o licitație pentru acest gen de contract”, a adăugat el.

Întrebat dacă va analiza acest contract, Bogdan Chirițoiu a răspuns: „Da. N-am avut o plângere pe el până acum și n-a intrat în atenția noastră, dar dacă sunt semne de întrebare ne vom uita și la el”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri