Președintele Klaus Iohannis, vizită la Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj

Data publicării:
iohannis flori zambitor

Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Catedrala „Sfânta Treime” a Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică și a asistat la o slujbă oficiată de mai mulţi preoţi, în frunte cu Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică.

La slujba care a durat aproximativ 20 de minute au asistat aproximativ 500 de persoane, printre care s-au aflat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

În această catedrală încărcată de istorie, gândul ne duce la jertfa episcopilor martiri sub regimul comunist. (...) Ca şi mulţi alţii, tăria cu care aceştia şi-au urmat credinţa, chiar cu preţul vieţii, este fundaţia pe care se sprijină Biserica Română Unită cu Roma. Pe sacrificiul tuturor celor care, indiferent de confesiune, s-au împotrivit comunismului, s-a clădit libertatea noastră de astăzi”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la finalul slujbei religioase.

În acest context, şeful statului a mai spus că nu trebuie uitată nici Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia, şi „îmbrăţişarea dintre Miron Cristea, viitorul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi episcopul Bisericii Române Unite cu Roma, Iuliu Hossu, dar nici mesajul de solidaritate frăţească adresat atunci românilor”.

La aproape 100 de ani de la acel moment cinstim rolul tuturor confesiunilor şi recunoaştem contribuţia diversităţii culturale a majorităţii româneşti şi a tuturor minorităţilor naţionale la reunirea valorilor şi energiilor naţiunii sub noul destin european al României”, a conchis Iohannis.

La ieşirea din Catedrala „Sfânta Treime”, Iohannis a fost aşteptat de o mulţime de localnici, care l-au aplaudat, i-au strâns mâna, unii reuşind să se fotografieze cu şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins de iniţiativa unei tinere, care şi-a dorit un selfie cu şeful statului, şi i-a îndeplinit dorinţa.

După baia de mulţime din faţa catedralei, preşedintele Iohannis a avut o întâlnire privată, de aproximativ 30 de minute, cu reprezentaţii Bisericii Arhipiescopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică, care a încheiat programul şefului statului la Blaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri