Primăria Capitalei în rectificare bugetară: ia bani de la spitale şi şcoli şi îi dă Administraţiei Parcurilor

Data publicării:
29112012 20primarie2-35981

Protestatarii au purtat pancarte pe care se citea „Dezbaterile se ţin cu uşile închise”, apoi întrebarea „Ce ascundeţi domnule...", fiecare având trecut numele unui consilier general.

Potrivit Mediafax, manifestanţii au afişat şi bannere pe care scrie „Chuck Norris unde eşti / Pe Oprescu să-l opreşti”, „Ce se întâmplă în spatele uşilor închise? Primarul Sorin Oprescu se joacă cu banii noştri. 20 de ceasuri a câte 35.000 bucata egal cu 20 de locuinţe sociale", „Ce se întâmplă în spatele uşilor închise? Primarul Sorin Oprescu se joacă cu banii noştri. 1,57 miliarde euro pentru 13 km de autostradă suspendată".

Protestatarii au declarat că Primăria Capitalei este cea mai mare din ţară şi are bugetul cel mai mare, iar în aceste condiţii ar trebui să fie un etalon de bună guvernare.

Protestul este organizat de CeRe-Centrul de Resurse pentru participare publică şi ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei. Printre manifestanţi se află Mircea Toma şi Nicuşor Dan.

Manifestanţii susţin că, la adăpostul lipsei de transparenţă, CGMB „votează proiecte controversate departe de ochii bucureştenilor”.

Ce s-a decis în spatele uşilor închise: se iau bani de la spitale şi şcoli şi se dau la parcuri

Consilierii Primăriei Capitalei au decis în şedinţa de joi să taie din banii pentru Administraţia Spitalelor şi de la Şcoli, în schimb au mai dat câteva zeci de milioane de lei la Administraţia Parcurilor. Primăria este acum mai săracă cu 60 de milioane de euro.

Cei mai mulţi bani s-au luat din fondul de investiţii al RATB – Regia Autonomă de Transport Bucureşti - şi al RADET - Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice -, în total 60 de milioane de lei. De la Administraţia Spitalelor s-au luat 28 de milioane de lei, iar de la Învăţământ - 38 de milioane de lei.

Pe de altă parte, au fost alocaţi 50 de milioane de lei Administraţiei de Lacuri, Parcuri şi Agrement. Consilierii explică acest plus la ALPAB spunând că sunt necesare plăţi urgente şi că nu ar fi putut să taie fonduri de acolo.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că rectificarea bugetară a ieşit în minus din cauza faptului că, până în acest moment, Guvernul nu şi-a plătit datoria pe care o are faţă de Primărie, o datorie de 60 de milioane de euro. Dacă Executivul nu va face plata acestei sume până la sfârşitul anului, există posibilitatea ca Primăria să realizeze o nouă rectificare bugetară pe minus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri