Primăria Capitalei: Obiectivul acestei nopți este intervenția pe arterele secundare

Data publicării:
strada2

 

Foto: Gigi Ionescu

Bucureștiul a fost afectat de fenomene meteo extreme duminică dimineața - ninsori abundente și viscol - însă seara, începând cu orele 19:00, pe arterele principale se circula la nivel de asfalt, iar pe străzile secundare se intervenise în proporție de 50%, au anunțat responsabilii cu deszăpezirea Capitalei duminică seara, la comandamentul de iarnă convocat de primarul general Răzvan Sava.

Obiectivul fixat de primarul general - la comandamentul de iarnă - pentru operatorii de salubritate a fost intervenția pe arterele secundare, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie și menținerea arterelor principale de circulație la nivelul actual, prin tratamente cu soluții anti-îngheț.

De asemenea, RATB și operatorii de salubritate au obligația să curețe de zăpadă și gheață perimetrul stațiilor și refugiilor pentru mijloacele de transport public.

Tot în timpul nopții de duminică și în dimineața zilei de luni, firmele responsabile cu deszăpezirea orașului au obligația de a începe degajarea de zăpadă a trotuarelor aflate în perimetrul obiectivelor sociale, această activitate urmând să fie continuată în cursul zilei de luni.

Capitala se află în continuare sub avertizare meteo: cod galben de ninsori și viscol. Fenomenele meteo sunt de intensitate mai scăzută față de ultimele 24 de ore, când în București a nins viscolit în cantități abundente. După ninsoare, vremea se va răci treptat, temperaturile meteo prognozate urmând să depășească -10 grade Celsius.

Primarul general al Capitalei a solicitat Direcțiilor pentru protecția socială să intervină pentru preluarea cazurilor sociale în centrele pe care le administrează.

Din cauza viscolului, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, însă duminică s-a intervenit pentru degajarea arterelor de pomii căzuți. Tot din cauza viscolului, mai multe semafoare din intersecții importante din capitală s-au defectat, acestea urmând să fie repuse în funcțiune în cursul zilei de luni.

Poliția Locală și Poliția Rutieră a Municipiului București vor suplimenta numărul de echipaje care vor ieși în stradă pentru a asigura fluidizarea traficului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri