Primăria Slatina a pierdut 12 milioane de lei

Data publicării:
slatina

În anul 2007, Primăria Slatinei, condusă de Darius Vâlcov, a vândut un teren de 55.000 metri pătraţi, aflat la intrarea în oraş. Administraţia a încasat 7,5 milioane de lei şi s-a angajat, prin contract, să întocmească în cel mult un an Planul Urbanistic Zonal. Lucru care nu s-a întâmplat din cauza schimbării legislaţiei, spun reprezentanţii primăriei.

„În octombrie 2007 s-a interzis schimbarea destinației spațiilor verzi, motiv pentru care s-a întârziat obținerea avizelor pentru PUZ”, a spus Mihaela Otincelescu, jurist Primăria Slatina.

Firma care a cumpărat terenul şi care intenţiona să construiască acolo un centru comercial a dat primăria în judecată. După șase ani de procese, Tribunalul Harghita a decis, definitiv şi irevocabil revenirea la situaţia iniţială. Adică primăria a primit înapoi terenul. Dar suma a primit-o fostul cumpărător este aproape dublă faţă de cea iniţială.

„Aproximativ 12 milioane de lei. Preţul terenului, dobânzile legale si cheltuielile ocazionate de întocmirea actului”, a adăugat Mihaela Otincelescu.

„Oricum banii erau valabili pentru a face multe, ba străzile să le mai aranjeze, ba niște edificii pentru bătrâni”, a spus un localnic.

În acest moment, valoarea terenului primit înapoi este de aproape trei ori mai mică decât în 2007.

În perioada 2007-2008, valorau 80-90 de euro pe metru pătrat. Criza a redus prețurile acestor terenuri, ajungând ca acum să se tranzacționeze cu 25-30 euro pe metru pătrat”, a spus Liviu Bădoi, agent imobiliar.

Primăria a plătit suma stabilită de instanţă iar acum îşi reface calculele, ca să vadă la ce investiţii renunţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri