Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre o nouă sală de concerte: Nu-mi trebuie decât un an şi jumătate 

Data publicării:
Sorin Oprescu Festivalul Enescu agerpres 29.08

 

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. FOTO: Agerpres

"În acest moment s-a făcut o lege prin care Ministerul Justiției are voie să exproprieze — și face acest lucru — toată zona aceea de 102.000 metri pătrați. Proiectul e făcut. După care se stabilește cât de mare să fie Cartierul de Justiție. După care venim și noi cu proiectul sălii. Este un proiect frumos. Și îndemnul este întotdeauna 'Lasă că rezolvăm noi!'. Asta e situația sălii respective. Nu-mi trebuie decât un an și jumătate. Restul, alte lucrări, mai ales cum sunt pe bani europeni, datorită legislației care vine de undeva din anii care au trecut și care permite ca o licitație să se repete la nesfârșit, din cauze pe care poți să ți le închipui, și dau exemplul Sălii Polivalente, Parcul Lia Manoliu, care în acest moment are un an și nouă luni, viitorii constructori luptându-se unul cu altul în justiție, iar eu așteptând o hotărâre a Justiției, deoarece vă spun foarte sincer că nu doresc să strivesc ariciul cu fundul meu", a explicat, sâmbătă, primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu a participat la o conferință de presă consacrată deschiderii Festivalului Internațional "George Enescu", desfășurată la Sala Palatului.

Acustica Sălii Mari a Palatului a fost criticată, de-a lungul timpului, de numeroși muzicieni prezenți la Festivalul "Enescu".

Ideea construirii în Capitală a unei săli de concerte cu o acustică la nivel european a apărut încă din anul 2005, când ministrul Culturii și Cultelor din acea perioadă, Adrian Iorgulescu, vorbea de un așa-zis "mall cultural în centrul Bucureștiului, la Sala Palatului, cu săli multivalente, cu sală de mare valoare, ca și acustică pentru concerte, cu săli de cinematograf, cu librării, cu cafenele, cu locuri de socializare, cu săli de expoziție, cu boutique-uri în care să se vândă produse culturale".

Adrian Iorgulescu își exprima speranța atunci ca, după încheierea concertului inaugural al celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional "George Enescu", în circa doi ani, această manifestare artistică să se desfășoare într-o sală nouă, în care audiția să fie la cei mai înalți parametri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri