Primarul Gheorghe Ştefan este audiat la DNA

Data publicării:
gheorghe stefan primar piatra neamt mediafax

Edilul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, este urmărit penal, fiind acuzat că din 2009, folosindu-se de interpuşi, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ şi pentru că s-a folosit de funcţia din partid pentru a influenţa funcţionari, potrivit DNA.

Anchetatorii susţin că Gheorghe Ştefan a deţinut prin interpuşi o societate comercială între anii 2010-2012, deşi funcţia de primar îi interzicea acest lucru. Societatea ar fi obţinut contracte de finanţare a lucrărilor de alimentare cu apă a mai multor comune din judeţ. Pentru a obţine contractele de la Ministerul Dezvoltării, procurorii susţin că primarul şi-a folosit influenţa politică, fiind preşedintele filialei PDL din Piatra Neamţ.

Ancheta a început la jumătatea lunii februarie, când procurorii anticorupţie au descins la mai multe institutii și firme din Piatra Neamţ de care este legat numele lui Gheorghe Ştefan, supranumit Pinalti. Anchetatorii au mers şi la sediul clubului de fotbal Ceahlăul, unde preşedinte de onoare este tot Gheorghe Ştefan. După mai bine de zece ore de verificări, procurorii au plecat cu mai multe sacoşe, pline cu documente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri