Primarul Oprescu iartă. Pe bani publici. Tehnologica Radion nu e amendată pentru întârzierile la intersecția de la Charles de Gaulle

Data publicării:
charless

Câteva lopeţi de nisip şi frunze cărate cu buldozerul. Cam la asta se rezumă munca celor patru muncitori care îşi fac veacul în Piaţa Charles de Gaulle. Şi, cu toate că lucrarea avansează greu, angajaţii dau asigurări că treaba e serioasă. Doar ora la care sunt filmaţi e nepotrivită.

Nu e nicio problemă. Dar se lucrează noaptea ca să se poată efectua şi circulaţia. Să nu blocăm, să nu creăm probleme şoferilor. Cam săptămâna viitoare, la sfârşit, e finalizată”, dă asigurări un muncitor.

Ce uită muncitorii este că sunt deja cu câteva zile peste termenul limită de predare a lucrării.

Deşi asfaltul e în continuare mai înalt pe jumătate de şosea, trotuarele nu sunt gata, iar pe şantier bate vântul, primarul Capitalei nu are de gând să amendeze firma de construcţii al cărei patron este arestat.

Ce să sancţionez, doamnă, mai mult decât i-a sancţionat DNA-ul şi l-a arestat pe ăsta, ce să sancţionez?”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei .

Lucrările au început să bată pasul pe loc acum o lună, imediat ce firma de construcţii a intrat în insolvenţă. Primăria Capitalei spunea atunci că muncitorii sunt în avans cu reamenajarea zonei şi îşi permit să lucreze mai lent. Avansul s-a trasformat între timp în întârziere de o lună. Şi, în timp ce Administraţia Străzilor spune că intersecţia va fi gata pe 15 noiembrie, Sorin Oprescu susţine că „este chestiune de zile”.

Este chestiune de zile să plecăm de acolo cu piaţa rezolvată”, a declarat Sorin Oprescu.

Tehnologica Radion a primit până acum 9 milioane de lei pentru reamenajarea intersecţiei şi mai are de încasat încă un milion. Primăria Capitalei nu va sancţiona în niciun fel firma pentru întârzieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri