Principesa Margareta a României, alături de cei mai puțini norocoși de Paște 

Data publicării:
principesa margareta

Copiii care vin la Fundaţia Principesa Margareta se întâlnesc în fiecare săptămână cu bunici gata oricând să le spună o poveste sau cu tineri voluntari care-i învaţă despre viaţă şi lumea cea mare!

De Paşte, însă, cei mici s-au bucurat şi de prezenţa alteţei sale Regale, Principesa Margareta a României. „De fiecare dată când am văzut-o pe Principesa s-a comportat cu noi ca şi cum am fi fost prietenii săi. A comunicat cu noi, ne-a ajutat la lucrurile pe care le făceam. Este o persoană minunată”, a spus Ana-Maria. „Principesa ne-a învăţat să fim politicoşi chiar şi cu copiii cu care nu ne înţelegem prea bine”, a spus Alina. Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României a pus, în urmă cu 25 de ani, bazele primei fundaţii din ţară care aduce laolaltă copii, tineri şi vârstnici. Astfel, cei care provin din familii defavorizate se bucură de căldura unui cămin.

Această combinaţie între tineri, vârstnici şi copii este o combinaţie naturală, care face parte din familie. Familia are această combinaţie. Trei generaţii care stau în mod normal acasă şi de la care învaţă, dar e ceva ce am pierdut pe parcurs ca societate şi atunci regăsind lucrurile astea la centru, copiii au parte de o educaţie frumoasă din partea unor oameni care au trecut prin viaţă. Vârstnicii se bucură de entuziasmul copiilor şi iau din acest entuziasm şi se simt utili pentru societate, iar voluntarii tineri sunt la rândul lor utili într-un moment al vieţii lor în care încă nu şi-au găsit calea şi în care explorează şi vor să facă ceva”, a spus Mugurel Mărgăritănescu, director executiv Fundaţia Principesa Margareta.

Fundaţia Principesa Margareta a României a ajutat până în prezent zeci de mii de copii să meargă la şcoală, să aibă o masă caldă şi să rămână în familiile lor. „Trebuie să fim un exemplu pentru copiii cu care interacţionăm şi în general toate acţiunile le facem împreună. Copiii cu seniorii şi noi trebuie să le împărtăşim experienţa noastră de viaţă şi cu tinereţea şi veselia lor se compensează”, a spus Vicentia Georgescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri