Principesa Margareta și-a sărbătorit ziua de naștere la Castelul Peleș

Data publicării:
dineu

Doar 26 de invitați au trecut pragul Castelului Peleş pentru a sărbători cea de-a 65-a aniversare a Alteţei Sale Regale. Cu toţii au fost decoraţi, chiar de Principesa Margareta.

Pentru invitaţi a fost pregătit un dineu după toate regulile protocolului, într-unul dintre cele mai elegante saloane ale palatului.

În sufrageria de stat a Castelului Peleș nu au mai avut loc dineuri din 1947, anul abdicării regelui Mihai I. În anii 30 aici erau invitați la dineuri și prânzuri oficiale cei decorați cu Ordinul Mihai Viteazul.

„Procesul de recuperare al propietăţilor a durat foarte mult, de abia acum suntem în măsură să avem această cooperare cu Muzeul Culturii şi cu Muzeul Naţional Peleş, care ne permite să organizăm acest tip de evenimente. Sperăm ca în viitor să fie din ce în ce mai multe şi Peleşul să redevină scaunul familiei regale aşa cum era odinioară”, a declarat Ioan Luca Vlad, cancelarul decoraţiilor regale.

Gazdele s-au întrecut să-şi surprindă inviaţii cu preparate rafinate, iar desertul a fost pregătit după o reţetă a principelui Radu.

Meniul este foarte usor, în primul fel avem un aspic cu legume, cu muguri de ridiche, al doilea fel este o plăcintă de somon cu legume şi sparangel şi un sos nemaipomeit de lămâie”, a explicat Florin Cornel Eușan, majordomul familiei regale.

Singura extravaganţă pregătită pentru acest dineu au fost tacâmurile de aur şi argint aduse special pentru aniversarea Alteţei Sale Regale, de la Palatul Elisabeta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri