Prinţul Charles, din nou în România. Are planuri de extindere la Viscri

Data publicării:
Printul C

Sosit ieri după-amiază, moştenitorul coroanei britanice a vizitat mai întâi satul braşovean Viscri. Apoi a petrecut noaptea în localitatea Micloşoara, din judeţul Covasna, fiind oaspetele contelui Kalnoky.

Avionul prinţului Charles a aterizat ieri după-amiază pe aeroportul din Târgu Mureş. Prima oprire: Viscri, localitatea din judeţul Braşov, unde prinţul deţine o proprietate. Aici a discutat cu un arhitect despre lucrările de extindere pe care le are în vedere. Următoarea destinaţie a fost Micloşoara, la conacul bunului său prieten, contele Kalnoky, unde a şi rămas peste noapte.

„E o onoare pentru noi, pentru satul ăsta. Nu la fiecare sat merge. E foarte apropiat, foarte popular”, spune un localnic.

Prinţul a venit pentru prima oară în România în 1998, iar de atunci a cumpărat mai multe domenii: conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o casă în Viscri, judeţul Braşov, patru gospodării în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Prinţul Charles nu pierde nicio ocazie să promoveze aceste zone, unde oamenii trăiesc încă într-o perfectă armonie cu natura, spune el. Proprietăţile moştenitorului coroanei britanice din România atrag în fiecare an câte 15 mii de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri