Probleme după ce instanţa a decis că este interzisă ridicarea maşinilor

Data publicării:
craiova

"Dincolo era liber, deci ar fi încăput un autobuz fără probleme, și m-am gândit că pentru un sfert de oră nu o să dau peste cap atâta", spune un şofer.

„Ne-am culcat așa, un pic pe o ureche, că nu se mai ridică și le parcăm așa. Oricum este un mic haos din cauza asta”, spune un alt şofer.

Poliţiştii locali din Craiova spun că, de când Curtea Supremă a decis că ridicarea maşinilor este ilegală, sute de şoferi îşi lasă zilnic maşinile la întâmplare în oraş.

Din cauza maşinilor parcate peste tot, autobuzele blochează traficul atunci când opresc în staţii.

"Se face coloană de fiecare dată, rareori vin de la poliția locală și le mai fac câte o poză. Îi mai alungă, dar, în general, uitați-vă ce se întâmplă. N-am ce face, trebuie să iau călătorii”, spune şoferul unui autobuz.

Amenda pentru parcare neregulamentară este 420 de lei, dar suma pare că nu îi impresionează pe şoferii craioveni.

"Oamenii au înţeles să-şi ia libertatea să parcheze peste tot, aşa că toată populația are de suferit, sistemele de intervenție rapidă, ambulanță, pompieri”, spune Radu Preda, city manager la Craiova.

Cele mai mari probleme sunt în centrul istoric, de unde au dispărut peste 300 de locuri de parcare, odată cu transformarea a patru străzi în alei pietonale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri