Problemele regionale, discutate la București în prezența președintelui Dumei de Stat

Data publicării:
Parlamentul Romaniei plen Inquamphotos-1.com august 2015

La Senat este forfotă mare. Pe ultima sută de metri, funcţionarii fac ultimele retuşuri pentru a-şi întâmpina oaspeţii cum se cuvine. Discuţiile vor avea loc chiar în sala de plen.

Una dintre temele cele mai importante de dezbatere va fi combaterea corupţiei şi rolul pe care parlamentele din statele membre îl au în combaterea corupţiei.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: „Cred că România poate să fie sigur, un exemplu la care ceilalţi sau de la care ceilalţi pot să se inspire, să se informeze în ceea ce înseamnă combaterea corupţiei, rezultatele acesteia. Dar vreau să subliniez că în România nu avem numai rezultatele bune, ci şi excesele și abuzurile de care ştiţi foarte bine”.

În foaierul Senatului, o doamnă face ultimele aranjamente. Aici, cei 72 de parlamentari veniţi din ţări precum Rusia, Turcia, Grecia, Ucraina, Bulgaria sau Moldova vor putea bea, în pauze, o cafea sau un ceai.

Organizatorii s-au gândit că nu ar fi rau ca în acele momente, participanţii să cunoscă şi câte ceva din istoria Bucureştiului și au fost amplasate mai multe fotografii cu clădirile monument ale Bucureştiului.

La întâlnire va fi prezent şi preşedintele Dumei de Stat din Rusia, Serghei Narîșkin, care va prelua de la România preşedinţia Adunării. Invitaţi au fost şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş însă până acum nu au confirmat prezenţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri