Profesorul universitar Marian Popescu: Lui Robert Negoiță nu i-a servit la nimic titlul de doctor

Data publicării:
marian popescu-1

Profesorul universitar Marian Popescu a declarat: „Domnul Negoiță e sincer. Spune că a fost o modă, dar ce l-a obligat? La câte afaceri a construit. Nu i-a servit nici în invățământ pentru că nu a funcționat. Se desparte de el ca și domnul Ponta, într-un mod aiurea. E ceva care pare stricat în mentalul unor persoane care determină acest panaș drept consecință. Titlul de doctor este decredibilizat, efortul Ministerul Educației și al multora care lucrăm în mediul academic este să înlăturăm această pată neagră care s-a întins din 2012 destul de mult. E ca și când are loc un accident, un petrolier deversează în mare, nu putem face acum decât să restrângem limitele pagubei create. Începând cu domnul Ponta paguba este uriașă. El a fost premier când plagiatul a fost dovedit iar urmările sunt de atunci incalculabile. Eu am primit la comisie atunci de la cercetători români în srtăinătate, bine plasați în structurile de cercetare universitare, de pe 4 continente, intrebari. Sunt oameni care au fost întrebați cu titlul de doctor luat în România, e urât. Să se decredibilizeze munca multor oameni care au obținut titlul de doctor, eforturi absolut oneste din cauza unui sistem de protejare a demnitarilor sau a oamenilor cu funcții publice”.

Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor.

Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă se intitulează „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” şi, deşi abordează un subiect pur economic, lucrarea a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Şercanîntr-un articol publicat pe 30 mai în PressOne. Ea a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat - articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare.

Citiți și: 

CNATDCU îi judecă lui Victor Ponta contestația la plagiat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...