Profitul adus de moda raw-vegan

Data publicării:
crackers raw

Marius Gabor are diplomă de inginer electronist. Însă şi-a dat seama că nu-l pasionează domeniul şi s-a reprofilat. A început să investească tot ce avea în industria alimentară bio. De-a lungul timpului, 500.000 de euro.

„Văzând că nu există o procesare a produselor agricole, am decis împreună cu soţia să trecem să facem o fabrică”, spune Marius Gabor, proprietarul fabricii bio.

Fabrica are acum peste 30 de angajaţi. Cam toţi au avut alte meserii înainte.

Trecerea de la a lucra cu metal la produse bio a fost destul de grea, să trec de la un tip de muncă la alt tip de muncă”, spune un angajat.

Am lucrat în confecţii textile şi, de aproximativ un an şi jumătate, lucrez aici. Din fericire, îmi place foarte mult ce fac, încerc să evoluez, să mă implic în ceea ce lucrez”, spune şi o angajată.

Fabrica soţilor Gabor a revoluţionat piaţa. Aici s-au produs pentru prima dată în Europa diferite sortimente de alimente fără gluten, pentru cei cu sensibilităţi alimentare. Mai mult, în fabrica din Deva s-au făcut în premieră produse raw-vegan şi germinate. Un exemplu, tagliatelle din seminţe de linte.

„Avem un fel de biscuţi cruzi şi germinaţi, cruzi înseamnă că n-au fost procesaţi la peste 42 de grade, care au un gust şi o textură nemaiîntâlnite”, spune proprietarul fabricii.

Anul trecut, 80% din produsele fabricate la Deva au ajuns în Germania, Marea Britanie, Norvegia şi Austria. Exportul a adus fabricii, în 2014, un câştig de 2,5 milioane de lei, faţă de numai 600.000 de lei din vânzările pe piaţa internă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri