PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

Data publicării:
batrani meteo ploaie - Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

La noapte va ploua în jumătatea de vest, iar mâine ploile se extind în cea mai mare parte a ţării, Din acest motiv, temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât astăzi, cu maxime între 13 şi 21 de grade. Pe spaţii restrânse în sud-est şi la munte cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, iar pe creste nu este exclus să apară şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În plus, vântul se va intensifica în Crişana, în Banat şi în Oltenia.

Meteorologii au veşti bune pentru zilele următoare.

Sâmbătă va mai ploua doar trecător prin sud şi prin est, acolo unde şi vântul va fi ceva mai alert. De duminică vremea se face frumoasă în toată ţara, cu cer mai mult senin şi temperaturi de până la 24 de grade. Cu toate acestea, vântul va continua să prezinte unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, iar în depresiuni în timpul nopţilor se va produce brumă.

La munte mâine va ploua aproape toată ziua şi se vor strânge cantităţi de apă însemnate. În plus, la peste 1800 de metri altitudine, nu este exclus să apară şi lapoviţă sau ninsoare. Valorile termice scad şi se vor încadra între 6 grade în Ceahlău şi 13 grade la Stâna de Vale.

Și la malul mării vremea va fi instabilă, cu ploi după-amiaza şi noaptea, mai ales în sudul litoralului. Temperaturile se menţin scăzute, în jurul a 18 grade în aer şi cu un grad mai mult în apă. Vântul se va intensifica în a doua parte a zilei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri