Prognoza METEO până în 20 septembrie. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării 

Data publicării:
Toamna frunze - GettyImages-31.08.2015

 

Vremea până în 20 septembrie: Foto: Gulliver / Getty Images

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi răcoroasă, cu medii termice diurne situate în jurul a 22 de grade şi nocturne între 9 şi 11 grade. După 12 septembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pe 15-16 septembrie, atunci când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade şi minimele vor fi de aproximativ 13 grade. Între 18 şi 20 septembrie, regimul termic va redeveni normal, fiind caracterizat de temperaturi diurne de 24 de grade şi nocturne de 12 grade, mediate pe întreaga regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare între 10 şi 13 septembrie, când va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante şi, din nou, după 15 septembrie, când ploile se vor semnala izolat şi vor fi, în general, slabe cantitativ.

CRIŞANA

Vremea va fi răcoroasă în decursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa, în general, în jurul unor valori medii de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi de 8...10 grade. Din 13 septembrie va avea loc un proces de încălzire treptată, care va determina, în jurul datei de 16 septembrie, maxime diurne de aproximativ 27 de grade şi minime nocturne de 12...13 grade. Ulterior, o nouă răcire va conduce, în ultimele zile de prognoză, la un regim termic normal pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade şi ale minimelor de 12...13 grade. Va ploua pe arii extinse şi mai însemnat cantitativ în jurul datei de 11 septembrie, iar după 15 septembrie va creşte din nou probabilitatea pentru ploi, dar în general slabe şi pe arii mai restrânse.

TRANSILVANIA

Între 7 şi 12 septembrie regimul temperaturii aerului va fi uşor mai scăzut decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului, concretizându-se prin valori termice diurne de 19...21 de grade şi nocturne situate între 6 şi 9 grade. În intervalul 13 – 16 septembrie vremea se va încălzi, şi temperatura aerului va creşte spre 24...25 de grade ziua şi 10 grade noaptea, în medie. Abia în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime şi de 8...9 grade a celor minime. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii extinse va fi mai mare pe 11,12 şi 15 septembrie, când izolat ploile pot fi mai abundente, iar în rest doar trecător şi pe arii restrânse va ploua slab.

MARAMUREŞ

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi de 7...9 grade. După 12-13 septembrie va avea loc o creştere a mediilor termice, spre valori diurne de 26 de grade şi nocturne de 12 grade, în jurul datei de 16 septembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară, spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Astfel, în ultimele zile ale prognozei, vor fi temperaturi de 22 de grade ziua şi aproximativ 11 grade noaptea. Pe 11 şi 12 septembrie va ploua pe arii extinse şi, izolat, posibil mai însemnat cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză vor fi doar ploi trecătoare, nesemnificative.

MOLDOVA

Valorile termice diurne se vor menţine, în general, în limite normale climatologic pentru această perioadă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când se vor consemna medii ale maximelor diurne de 21...23 de grade şi ale minimelor nocturne de 9...11 grade. Între 14 şi 16 septembrie vremea se va încălzi, spre valori medii de 25 de grade ziua şi 16 grade noaptea, pentru ca la finalul intervalului de prognoză regimul termic să redevină normal. Ploi slabe cantitativ se vor semnala aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar numai izolat, şi doar în jurul datei de 12 septembrie va ploua pe arii extinse.

DOBROGEA

Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturii aerului apropiate de normele perioadei. Astfel, maximele diurne se vor situa între 21 şi 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse, în medie, între 14 şi 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 12 septembrie, iar în celelalte zile doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe.

MUNTENIA

În prima săptămână a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului, cu valori diurne situate, în medie, între 23 şi 25 de grade. După 12 septembrie, un proces de încălzire treptată va determina o creştere a temperaturii aerului, spre medii ale maximelor diurne de aproximativ 26 de grade, pentru ca spre 19...20 septembrie acestea să scadă cu aproximativ 2 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii septembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori cuprinse, în medie, între 11 şi 13 grade, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi destul de redusă şi doar pe 11 şi 12 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, posibil, izolat, mai importante cantitativ.

OLTENIA

Media regională a temperaturilor maxime diurne va fi de aproximativ 23...24 de grade în intervalul 7-10 septembrie, apoi va marca o scădere, spre 20 de grade, în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Dar treptat, un nou proces de încălzire va conduce la valori uşor peste mediile multianuale ale perioadei, respectiv 26 de grade, pe 15 şi 16 septembrie. În ultimele zile ale prognozei, o nouă scădere a temperaturii va readuce regimul termic la normal, cu valori maxime diurne de 23...24 de grade. Regimul termic nocturn, concretizat prin temperaturi de 13 grade la începutul intervalului, va marca o scădere spre 10 grade pe 9 septembrie, apoi va creşte din nou, iar între 11 şi 20 septembrie se va menţine relativ constant, la valori de 12...14 grade. Între 10 şi 12 septembrie va ploua pe arii extinse şi se vor cumula şi cantităţi de apă mai importante. Ulterior, va mai ploua, dar numai trecător şi izolat, după data de 15 septembrie.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului de prognoză vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime între 10 şi 12 grade, în timp ce nopţile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2...4 grade. Între 13 şi 16 septembrie temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta, astfel încât se vor atinge 18 grade ziua şi 8 grade noaptea şi, abia spre sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare între 10 şi 12 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va creşte din nou după 15 septembrie, când ploile vor fi slabe cantitativ.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri